BVC & läkarbesöket.

BVC besöket i Måndags :
I måndags var det dags för veckans vägning, Kelian vägde 4660 gr ( gissade på ca 4600 gr ).
Vi pratade om att hans mage inte blivit bättre av miniformen & lillen skrek som en stucken gris under besöket & sköterskan sa att det gjorde ont i henne att se hur ont han hade .
Hon misstänkte att det var komjölksallergi & frågade om vi inte kände någon som hade nutramigen & började kolla i sina egna journaler mm.
Hon tyckte vi skulle åka upp till barnakuten direkt så vi inte behövde vänta längre men dom är ju inte kända för att vara så värst hjälpsamma alla gånger så istället ringde hon till barnkliniken i Ängelhom & berättade hur läget låg till & att hon tyckte vi skulle få en tid så fort som möjligt så vi fick en tid redan dagen efter.
Det var en lättnad kan jag lova, det tar väldigt hårt när man ser sitt barn konstant missnöjd & oftast skrikande & tydliga tecken på att han har ont i magen !
Jag lovade att ringa efter läkarbesöket & berätta hur det gått för hon ville gärna veta sen tackade vi & begav oss iväg.

Läkarbesöket på barnkliniken igår :
8.15 hade vi tid till läkaren , fick vänta en liten stund men sen fick vi komma in till en jättetrevlig läkare.
Han frågade lite allmänt & sen beskrev vi hur Kelian är & det lät ju som kolik men eftersom han inte har något direkt mönster i sitt skrikande & det inte släpper även om han bajsar mm så misstänkte även han att lillen har komjölksallergi. Han ordnade fram en burk nutramigen & sa att vi skulle prova det & vi skulle se skillnad inom ett par dagar & hjälpte det skulle vi ringa dit & få recpet.

Han klämde lite på Kelian & lyssnade på hans hjärta , en bra stund & då sa Danne att om det var blåsljud han hörde så har det funnits där sedan han föddes.
Läkaren sa att han skulle höra med sin kollega om hon inte kunde göra UL på hjärtat redan samma dag trots att vi hade tid på Torsdag , då blev jag ta mig fan orolig kan jag lova !
Han gick & hörde & vi kunde få göra undersökningen om 1 timma.
Först gjorde sköterskorna EKG:t som görs en stund innan & sen gick vi en runda & kom tillbaka till 10.

Ultraljudet på Kelians hjärta :

Vi fick en jättetrevlig läkare som gjorde ultraljudet & hon förklarade vad det var vi såg så vi var med hela tiden.
Hon konstaterade att han hade på två ställen , varav det ena är ett som alla barn har i magen men växer ihop sen & sen det andra är något som antingen växer ihop eller är som det är , det kan iallfall inte bli större !
Men det var så litet så det är inget man stänger & han kommer aldrig påverkas av det vilket var en enorm lättnad.
Skulle det vara kvar tills han är runt 1 år när vi ska på återbesök så får vi en lapp om att han ska få en dos antibiotika vid ex. operationer eller om han drar ut tänder ect för bakterier kan sätta sig på hjärtväggen eller hur det nu var.
Men det viktigaste är att han inte kommer lida av detta oavsett !
(Pilarna visar vart hålen är)



När vi skulle gå så kom en av sköterskorna som gjort EKG:t & lämnade över en liten blå nalle för det hade hon sagt att han skulle få , sen frågade hon mig om det kändes skönt nu när vi fått hjälp & så , herregud vilken skillnad det kan vara på bemötanden inom sjukvården ! Personalen vi träffade var hur trevliga som helst & frågade tom hur vi mådde för dom förstod ju att vi varit oroliga för honom . Dit kommer vi åka om det skulle behövas i framtiden , Helsingborg kan slänga sig i väggen ;)




 










BRA ATT VETA INNAN DU KOMMENTERAR:
1. Din kommentar granskas av mig innan den publiceras i bloggen
2. Frågor etc besvaras inte i bloggen, har du en fråga lämna din @ eller bloggadress.
3. Reklam & annat trams raderas direkt!
4. Hot polisanmäls!

Namn
E-post * publiceras ej
Hemsida/Blogg

Kom ihåg mig?