I will be rising from the ground


Jag saknar mig själv, den jag var innan denna depressionen tog över.
Att vara glad, sprallig & orka allt plus lite till . 
Vara social & inpulsiv, kunna skratta åt ett simpelt skämt utan att det nästan tvingas fram .

Jag har blivit ett socialt missfoster, tråkig & en blek person som fattas den där galna livsglädjen jag en gång kände,
den där sprudlande känslan inuti . 
Jag är ett skal av den jag var.
Det är hemskt & frustrerande eftersom jag vänt ut & in på mig själv för att hitta vägen dit men något står i vägen men jag ger aldrig upp, jag SKA över det där hindret.

Jag är trött på att hålla allt inom mig, klistra på mig en mask för det är ju så skamset att berätta att man mår dåligt eller hur var det ?
Jag vill göra skillnad i den frågan , våga talat öppet om psykiskt ohälsa.
Visa att man inte behöver skämmas eller hyscha om det.
Man är inte mer än människa & det kan drabba vem som helst .
Det är precis som andra lider av synliga sjukdomar eller skador .
Har man en bruten arm så ser folk gipset & förstår att det gör ont likaväl kan man ha ont i själen även om det inte alltid syns utanpå men inga värktabletter kan bota den smärtan. 

Man får gå den hårda vägen, möta sin ångest , lära sig hantera den & besegra det som tynger annars är det bara att kasta in handduken & tacka för sig.
Man måste vilja & man måste vara beredd på att kämpa, sluta tycka synd om sig själv & vända på det.
Den biten kan ingen annan göra åt en , de kan bara stå bredvid som ett stöd & en hjälpande hand om man trillar.

Ibland kan det kännas som det bara är lättare att ge upp men det är så värt allt som krävs för att må bra.
Jag har lärt mig det genom åren, förr var det lättast att döva alla känslor & handskas med dom på fel sätt.
Man blir klokare med tiden & ju äldre man blir & jag vet att det blir bättre & att jag bara ska stå ut tills allt klingat av. 
Men ibland är jag så arg på allt detta , varför kan jag inte bara få leva i lugn & ro utan att jag ska få en bomb över mig ungefär.
Jag kan inte peka ut något som gör att jag blev deprimerad igen & det är nog jobbigast faktiskt. 
Att inte kunna förklara för varken mig själv eller andra varför . 
Men nu vet jag ju att det är min jätteroliga sjukdom som gör det.
Sen att mina mediciner inte gör sitt jobb, den delen medicinerna ska sköta går inte riktigt som jag vill . . 
Men jag ska inte hänga läpp , det kunde varit värre.
Jag har min underbara familj som håller mig på fötterna , utan dom hade jag troligen möglat under täcket.

Massa tjafs blev det men jag behöver krääääka av mig en massa även om det kan bli tjatigt för er som läser.


Kärlek <3

Klas-Göran

En bättre bild på Klas-Göran !

Lång dag ...

Är slut som människa idag kan jag lova. Hade kunnat tatuera det rätt i pannan faktiskt ... Idag har Chornelya & barnen varit här & syster yster , sen följde jag med syster hem till henne & sen vidare till Helsingborg för att köpa en Bumbo stol till Vilde . En sväng inom maxi & sen blev det till Elgiganten för en ny kaffekokare men fick med en ny grill också :) Vår gamla kaffekokare hade fått något ryck så den tog sisådär 5 år på sig att göra kaffe & det är inte hållbart i detta hemmet & den nya gjorde full kanna på ca 6-7 minuter , det kan man leva med ;) Nu sover alla barnen ( utom Linn ) så det är soffläge resten av kvällen . Jag hade planerat att fixa lite i trägården & V I L A !!! Jag behöver verkligen vila för jag måste lära mig lyssna på min kropp . Men någon gång lär man sig väl & jag har lovat att ta bättre hand om mig själv & lyssna på kroppen för att inte springa rätt in i väggen ännu en gång , räcker med att jag redan har den i ansiktet & behöver inte bli värre direkt ! Nej nu ska jag glo på tv ;)

Sömnlös i Åstorp

Jag är så trött på min tröga kropp , den har missuppfattat hela grejen med att sova på natten & vara pigg om dagarna De två bitarna hänger visserligen ihop . Ingen nattsömn = trött människa ... Jag går lite i vågor ibland håller jag mig hyfsat ok om dagarna mm andra blir det bara pannkaka . Jag måste få ordentligt med sömn helt enkelt . jag har medicin men jag vill låta mig kropp fatta på egen hand ! Hjärtkontoret kickar liksom igång nu på natten , jag får smarta idéer & "skriver" i huvudet på mig själv som jag glömt till imorgon så har jag något att reta mig på haha. Jag är ju egentligen väldigt trött men kan inte sova trots allt , kanske ska be läkaren göra en lobotomi i hopp om att John blund lär sig komma i rätt tid ! & jag blir frisk i skallen ?h

En hel dag utomhus

Idag har vi varit ute hela dagen ! Solen har varit framme hela dagen & det har varit riktigt varmt , nästan lite för varmt men det är ioförsig för vi hållt på härhemma i trädgården ;) Gräset är klippt , rensat skit & leksaker , fyllt poolen ännu en gång efter kelians roliga idéer med att hiva i sand i poolen. Jätteroligt , verkligen . Vi har en stor en så det tar ju fasen en hel dag att fylla . Sen har vi grillat & haft det trevligt . Dannes bror ,hand dotter & sambo har varit här eller tja , barnens kusin sov här inatt :) Nu ska kidsen sova lite senare än vanligt men det hör till sommaren . Vilde fick precis prova en Bumbostol vi fått låna & kan säga att han godkände den för han satt med världens leende på läpparna . Vi var hos läkaren förra veckan & då passade jag på att fråga om hans huvud för han är platt & lite plattare på sidan så han hämtade sjukgymnasten som besiktigade Vilde . Han är starkare på ena sidan & nu ska det hårdtränas på mage & undvika att hans vänstra sida belastas mm . Så vi ska tillbaka i Augusti & se hur det ser ut då . Han vägrar magläge men man får ta en liten stund i taget . Nej nu ska jag runda av här . Hoppas ni andra också haft en härlig dag med solsken :)

Stig-Helmer & Klas-Göran :)

Våra nya familjemedlemmar :) Klas-Göran gick inte att fota för han gömde sig i buskarna när han kom i terrariet så det blir en kass bild från igår när han låg i burken ;)

Äntligen !!!

Nu funkar appen igen så nu kommer ni ha lite mer att läsa härinne :)