Matproblem matproblem matproblem , när ska det sluta ?

Änglas matproblem blir verkligen inte bättre, numera luktar hon aceton vissa dagar & kisset luktar starkt pga att hon vissa dagar knappt äter & efter ha läst en hel drös med olika sidor så kom det fram att kroppen förbränner fett & är inställd på svält. Kunde nästan ana det ! Diabetes är uteslutet eftersom hon går på kontroller var tredje månad & vi har tagit prov på henne hemma flera gånger hon hon ligger jättebra i sockret .
Hon lever på välling & vi trycker i henne en flaska så fort vi får chansen & det är väl därför hon faktiskt ökar i vikt.
Men vissa dagar kan hon äta kl.8 på morgonen & inte försen 16 tiden & det är ju inte bra att leva på 2-3 flaskor välling på en hel dag. Trots detta sprudlar hon av energi för det mesta, vissa dagar är hon jättetrött & slö men det är som sagt inget konstigt.
Har iallfall hittat två favoriter som då & då faktiskt kan slinka ner men oftast sker det inte utan en fajt.
Lite frukt & dricka går också bra , men vanlig mat går verkligen inte.
Imorgon ska vi ringa vårdcentralen & ordna läkartid för nu har det som sagt gått så långt att vårt barn luktar aceton & det är tecken på att kroppen tar stryk. BVC är inget att vända sig till för dom har noll förståelse & ger inga råd överhuvudtaget så jag fattar inte vad dom ska vara bra för ?
Får hoppas man kan få någon slags hjälp om så bara råd om hur vi ska få henne att få i sig tillräckligt för att leva på välling är inte bra för hennes mage för fem öre. Hon äter ju bara små saker då & då men inget som har direkt näring i sig eller är något att hurra för.
Annars får vi väl köpa hem lite näringsdrycker & försöka få henne äta det så kroppen får i sig hyfsat med kcal & tillräckligt för att hon ska ligga på plussidan mot vad hon förbränner.
Detta är jobbigt som tusan för både mig & Danne, vi är totalt maktlösa & oroar oss för henne såklart, vi har verkligen provat ALLT känns det som & inget ger någon effekt så nu får vi helt enkelt vända oss till läkare för som sagt jag har påtalat problemet för BVC sköterskan i flera månader , hennes enda råd var att svälta ut henne & då skulle Ängla äta ? Tyvärr så gör hon inte det heller så vad ska man göra?
Håll tummarna att det finns någon vettig människa som kan ge oss någon form av lösning !
Postat av: nina

Jag vet hur det är, Hugo har aldrig ätit bra och vissa dagar har han fått i sig en flaska välling typ,, men han har ändå vuxit någorlunda som han ska, lite underviktigt men inget farligt, så jag antar att dom på nåt konstigt vis får i sig tillräckligt ändå..

men det är jättejobbigt som förälder att inte få i dom nån mat :(

Okej,, gåstolen är en bra grej, då dom får uppleva allt på ett annat sätt än att krypa på golvet..

bara man inte använder den hela tiden.

Jag vet jättemånga som skryter över allt deras barn gör, och dom hackar på barn som inte är lika "tidiga" och dom ska alltid liksom va först, det är så fjantigt att hålla på så, usch man blir så irriterad. Visst blir man stolt som en tupp, och det ska man bli ;) men man behöver inte visa det på ett sätt som sårar andra föräldrar liksom.. svårt att förklara :P

2010-01-17 @ 21:42:20
URL: http://ninawikizz.blogg.se/
Postat av: nina

Hur väger hon då? Väger hon för lite? Acetondoften kanske bara är nåt tillfälligt?

Hoppas allt går bra iaf!!!

2010-01-18 @ 06:27:19
URL: http://ninawikizz.blogg.se/
Postat av: Lisa

Mamma ammade min lillebror i 1 ½ år, han åt nästan aldrig mat, han grät så fort hon tog fram maten, han nästintill vägrade. Han fick i sig ibland bara. Han gick upp jättefint i vikt.Förstår att ni tycker att det är jobbigt, ni får kämpa på! Har ni testat att lägga upp maten på ett roligt sätt, samt att det är väldigt färgrikt? En del barn gillar det (antar att ni testat dock) ett litet tips iaf. Hoppas det blir bättre snart! :)

2010-01-18 @ 11:40:49
URL: http://lising.blogg.se/
Postat av: Nanne

Hej!

jag tycker inte du behöver oroa dig. Tjejen klarar sig ändå. Jag har 5 barn och några av dom matvägrade eller åt knappt alls. Jerry t ex levde på välling ganska länge. En dagisfröken till min äldsta dotter levde på filmjölk (eller var det glass?) och överlevde. Slappna av och ge henne det hon tycker om/ ev vill ha. Vet att det är svårt att inte oroa sig. Är ingen expert men har varit med om en hel del vad gäller barn. Kram

2010-01-21 @ 10:08:34
URL: http://anelou.blogg.se/
Postat av: Angelica <3mamma till liam & nr 2 påväg<3

Usch de där med maten förstår jag precis hur du känner, har en herre här hemma som är precis likadan :( Ökar ju inte nått värst i vikt heller, men han är glad o pigg.. Förstår inte de ändå, för kroppen måste ju få i sej nått för att orka!! Barn är speciella helt enkelt :P

2010-01-21 @ 19:50:01
URL: http://kronanskvinna.blogg.se/

BRA ATT VETA INNAN DU KOMMENTERAR:
1. Din kommentar granskas av mig innan den publiceras i bloggen
2. Frågor etc besvaras inte i bloggen, har du en fråga lämna din @ eller bloggadress.
3. Reklam & annat trams raderas direkt!
4. Hot polisanmäls!

Namn
E-post * publiceras ej
Hemsida/Blogg

Kom ihåg mig?