Förlossningen med Kelian

Söndagen den 4 juli vaknade jag av att jag hade ont i magen , som kramp kan man säga & molnvärk .
Jag trodde det var som jag var kissnödig så jag gick upp & gick på toa & det var inte många droppar som kom men "värken" höll , gick & la mig igen men kunde inte somna för det värkte med jämna mellanrum .
 
Låg kvar en stund & klev upp igen vid halv 8 & misstänkte att något var på gång så jag ringde mamma & pratade med henne , tog alvedon & för satte mig vid datorn , provade & klocka värkarna & dom kom med ca 4-5 minuters mellanrum .
Tog ett snabbt bad & en varm dusch för att "utesluta" förvärkar & eftersom värkarna höll i sig & började kännas mer hela tiden så väckte jag Danne. 

Ängla vaknade strax efter & jag passade på att försöka mysa lite med henne & trots att värkarna gjorde rätt ont så försökte jag hålla god min & ett stort leende på läpparna för hennes skull haha.
Ringde mamma igen & vi sa att vi kom dit med bullar för lite frulle istället för att äta hemma , packade ner saker till Ängla & åkte mot Glumslöv med ett snabbt stopp på City gross.
Under bilfärden blev värkarna mycket värre & jag fick andas rejält vissa gånger för att inte vråla rätt ut rent ut sagt & inte fan hjälpte det att det skumpa i bilen ;)


När vi kom till mamma så åt vi lite & runt halv 11 så tyckte min mamma & danne att det var dags & ringa till förlossningen eftersom jag hade regelbundna värkar & dom kändes mer & mer hela tiden så jag bet ihop & ringde & jag var välkommen in så strax efter packade vi ihop oss & åkte till förlossningen.

Vid 11 kom vi upp på förlossningen , fick förlossningssal nr 13 & jag fick ctg som inte registrerande mina värkar direkt ansåg jag eftersom siffrorna var lite sisådär när jag hade värkar kunde det var lägre än jag inte hade någon men BM undersökte & då var jag öppen 5-6 cm med utåtbuktad hinna.
Dom sa att det skulle nog gå fort eftersom första gick snabbt & nu var det andra barnet så det hoppades vi på .
Fick snygga nättrosor & fetebinda på mig & jag kände mig ju helt klart supersexig.

Fick frågan om jag ville ha lustgas & det tackade jag ja till såklart, det var ju det enda jag skulle använda precis som sist men denna gången tog den inte alls bort något från värkarna utan gjorde mig mest lullig.
Låg & andades lustgas & en stund efter värken så hör Danne mig "sjunga" något i stil med stålmannen & så hade jag hållt ut ena armen framför mig , kläckt ur mig att " nu börjar det verka" haha . 
Hade en väldig rolig förlossning , jag dansade & kläckte ur mig massa knäppa kommentarer så tom sköterskorna fick hålla sig för skratt. 

BM kom in då & då , jag kände ett väldigt tryck bak & bad danne ringa på klockan & bm kom in ,
hon sa att antagligen har jag väldigt utåtbuktade hinnor som gör att det trycker på som bara den & att dom skulle ta hinnorna men dom skulle bara ha överlämning först . 
Ca 30 minuter senare kom det in två sköterskor & tog hål på hinnorna , tror klockan var ca 13.50 eller något runt där & bara några sekunder senare kom krystvärkarna.

Tog i för kung & fosterland & trodde även denna gången att jag sprack från ystad till haparanda för det var så det kändes. Precis när Kelian stod i öppningen gick värken över & det var allt annat än bekvämt att vänta in nästa värk men när den kom så var det en sån befrielse & BM bad mig kolla för nu kom han . 
14.14 Fick vi höra hans skrik , fick upp honom på bröstet & tårarna bara sprutade , äntligen var det över & äntligen fick jag träffa min fina son . 

Lyckan var totalt & det är ett sånt vackert ögonblick när man får sitt barn på bröstet , det slår allt !
Sen var det dags att för moderkakan att komma & jag uschade mig hela tiden för det var så obehagligt haha.
Fick frågan om vi ville se den men det hoppade vi denna gången faktiskt.
Sen var det dags för pappa & klippa navelsträngen , Kelian hade en väldigt tjock & fin navelsträng som BM påpekade.

Blev undersökt & det visade sig att jag inte hade spruckit det minsta , inte ens en liten bristning så jag slapp sys vilket var väldigt skönt. Sen skulle dom ju självklart trycka på magen & det gjorde fruktansvärt ont.
Sen var det dags för att amma & Kelian tog ett fint grepp direkt så det var inga problem.

Efter en stund kom den berömda brickan & mackorna slank ner gott i magen , sen fick jag ta mig en dusch & hoppa i lite rena kläder . Kändes absolut inte som jag precis gått igenom en förlossning , kände mig hur fräsch som helst på ett sätt & väldigt pigg i huvudet, just då hade jag kunnat springa ett maraton lopp utan problem .
Kelian vägdes & mättes , 3450 gr & 52 cm lång , sen fick han kläder & filt om sig , fotades för webbisar & sen var det dags att skickas ner till Familje BB .

Lite hackig & sådär men det får ni ta , får ändra lite + lägga in bilder i den sen när jag kommit in i allt & så .
Men tills dess så får detta duga ;)








Postat av: LISA

Hahaha, jag skrattade x antal gånger åt dina citat, som "från ystad til haparanda" hahaha ^^ du är så skön! Låter som att du hade förjävliga värkar men att allt gick superbra :D we like! Gjorde värkarna ondare med Kelian än med Ängla?



Bra jobbat :D hahahaha "det verkar nu" du är så jävla skoj!



Puss på er!

2010-07-11 @ 19:04:42
URL: http://lising.blogg.se/
Postat av: Sahra

Grattis! Låter som en hyffsat bra förlossning? Ta hand om er!!

2010-07-11 @ 22:12:50
URL: http://sahranellange.blogg.se/
Postat av: LISA

Vad skönt att höra! :D mina värkar satt i ryggen hela tiden, gjorde bövelens ont! Hade inte alls i magen så som de flesta jag förstått har - eller jo, i början hade jag men ej i mitten. Skönt att allt gick bra iaf och att du dansa och skratta :D

2010-07-12 @ 00:26:08
URL: http://lising.blogg.se/
Postat av: sara - mamma till wilda

Först och främst GRATTIS. Skönt att allt gick så smidigt...

2010-07-15 @ 20:54:20
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Nina, nybliven 3barnsmamma :)

åh grattis!! :) Ja fy det gör så ont när dom trycker på magen efteråt .

Tur man inte gör det där så ofta :D

2010-08-01 @ 18:56:10
URL: http://ninawikizz.blogg.se/

BRA ATT VETA INNAN DU KOMMENTERAR:
1. Din kommentar granskas av mig innan den publiceras i bloggen
2. Frågor etc besvaras inte i bloggen, har du en fråga lämna din @ eller bloggadress.
3. Reklam & annat trams raderas direkt!
4. Hot polisanmäls!

Namn
E-post * publiceras ej
Hemsida/Blogg

Kom ihåg mig?