Aprikosmarmelad

Att göra egen sylt eller marmelad går hur snabbt som helst & är lätt som en plätt om man använder
sylt socker , då får man en god hemmalagad sylt utan massa onödigt i stoppat :)
Idag blev det aprikosmarmelad & den blev riktigt god !


Recept ;
500 gr torkade aprikoser 
½ citron
5 dl vatten
ca 10 dl syltsocker


Gör såhär ;
Skölj & blötlägg de torkade aprikoserna över natten ( alt. 12 timmar)
Hacka sedan dom fint eller kör i mixer/matberedare & skrubba en citron som du sedan
gör likadant med ( skalet ska vara kvar ).
Lägg aprikoser, citronen , socker & vatten i en kastrull .
Koka marmeladen i ca 25 minuter utan lock & rör då & då för att det inte ska brännas vid.
Häll sedan upp på rena burkar & förvara svalt .

(Man kan göra ett marmelad prov genom att ta lite marmelad på en tallrik och ställa in i kylen för att se om konsistensen är bra, tycker man den är för fast kan man tillsätta lite vatten.)








Postat av: Veronica, mamma till Nim & tösen!

GOTT! Du är en riktigt husmor du ;)

2011-11-22 @ 22:50:42
URL: http://attblifler.blogg.se/

BRA ATT VETA INNAN DU KOMMENTERAR:
1. Din kommentar granskas av mig innan den publiceras i bloggen
2. Frågor etc besvaras inte i bloggen, har du en fråga lämna din @ eller bloggadress.
3. Reklam & annat trams raderas direkt!
4. Hot polisanmäls!

Namn
E-post * publiceras ej
Hemsida/Blogg

Kom ihåg mig?