Saffranskaka i långpanna
-
5 st ägg7,5 dl socker200 gr smält smör1,5 gr saffran ( 3 påsar )6 dl mjölk6,5 tsk bakpulver14 dl vetemjöl
-
ca 1 dl pärlsocker till graneringGör så här:Sätt ungnen på 200 grader & förbered en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper alt. smörj den.Vispa ägg & socker poröst , smält smöret & blanda tillsammans med saffran och mjölk & blanda i .Blanda vetemjöl och bakpulver tillsammans och blanda sedan ner det försiktigt i smeten.Häll i långpannan och strö pärlsocker över och grädda i ugnen ca 25-30 min .Skär den i ca 48 bitar när den har kallnat , ät & njut ♥Inte världens snyggaste bild , kan även tillägga att jag höll på att glömma stackaren i ugnen & bakpulvret tog slut mitt i allt så jag hade endast i 2 tsk ungefär men det blev väldigt bra ändå & gott var det !